Zabrizottó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben szárazra sütjük és még melegen darabokra törjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a zabpelyhet és öt percig kevergetve pároljuk, majd merőkanalanként, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a húsalaplét. Amikor a zabpehely megpuhul és kellően krémes az állaga, kikapcsoljuk a lángot és a citrom lereszelt héjával, a kicsavart levével, sóval, borssal ízesítjük. Végül elkeverjük benne a rukkola leveleket, a reszelt parmezánt és a vajat. A finomra metélt petrezselyemmel és a baconnal díszítve, forrón tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||