Málnás omlett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mesterszakacs.eu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és ezzel is jól kikeverjük. Részletekben, felváltva beleforgatjuk a liszt-keményítő keveréket és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, úgy centi vastagon. Előmelegített, 175 fokos sütőben, 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vékonyan megkenjük a porcukorral és vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel. a tésztát kettévágjuk és az egyik felét sűrűn kirakjuk málnával, majd a másik felét ráborítjuk. Porcukorral meghintve, kockára vágva azonnal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||