Szerb gyuvecs paradicsomosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A húst pörköltnek megfelelő darabokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkínit és a paprikát felkockázzuk, a hagymát félkarikára szeljük, majd összeforgatjuk az olajjal és a finomra metélt petrezselyem- és zellerzölddel. A paradicsomot felkarikázzuk és a felét beáztatott cseréptálba terítjük. Rátesszük a zöldségek felét, a húst, majd ismét zöldség következik. A rétegeket közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a rizst, végül befedjük a paradicsommal. Leöntjük az esetleg lecsöpögött olajjal és aláöntünk 3 deci vizet. A tálat lefedjük és hideg sütőbe tesszük. A sütőt 220 fokra állítjuk. Az étel két óra húsz perc alatt vajpuhára párolódik. A sütőtálban adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||