Édes-savanyú paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, lehetőleg három színűt használva. Éppen, csak átsütjük, majd ráöntjük a tejszínt és sóval, borssal fűszerezve összeforraljuk. Sült húsok mellé kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||