Szeletben sült tarja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Alufólia, Húsfélék, Zöldség, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
A tarját, csonttal együtt, ujjnyi vastagra szeleteltetjük a hentessel. Kissé megütögetjük és a hártyáit átvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, oldalanként egy percig sütjük. Tepsibe tesszük, úgy, hogy a szeletek lehetőleg ne fedjék egymást. Mellédobáljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal, majd ráöntjük a sütőzsiradékot és egy deci vizet. A tepsit alufóliával lefedve, 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, másfél órára. Ekkor a fóliát levéve, a hőfokot 180 fokra emelve a húst 20-25 perc alatt, süssük pirosra. Öt percenként locsoljuk meg a szaftjával. Párolt káposzta és sült burgonya illik hozzá. Hidegen, friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||