Curry spenóttal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Böjt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek, Reform konyha, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük puhára. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, szórjuk bele a mustármagot, a római köményt és a fekete lencsét. Amikor a mustármag pattogni kezd, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk aranybarnára. Dobjuk rá az apróra vágott paradicsomot és süssük át, majd tegyük a serpenyőbe a spenótot, ízesítsük sóval és garam masalával, pár perc főzés után adjuk hozzá a babot és néha megkeverve, még öt percig főzzük. Csapati vagy naan kenyér kíséretében tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||