Zöldségcurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Bogrács, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. Rövid pirítás után, öntsük rá, a kézzel összetört paradicsomot, a levével együtt. Ízesítsük a többi fűszerrel és keverjük bele a borsót és a kukoricát, forraljuk rövid lére és öntsük hozzá a kókusztejet. Ha a leve túl sűrű lenne adjunk hozzá kevés vizet, ha túl híg, forraljuk még egy kicsit. A finomra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk. A hideg joghurtot, külön tálkában adjuk mellé. Ha főételnek szánjuk, párolt rizst kínáljunk mellé. A zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk, de ügyeljünk az eltérő puhulási időkre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||