Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással
Zöldborsos epermártás
Nedves pác vadhoz
Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, borssal bedörzsölt hússal együtt sütőzacskóba tesszük, mellé tesszük a fűszereket és aláöntünk egy merőkanálnyit a pácléből. A zacskót lezárva, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és két órát sütjük. A szeletelés előtt 10 percig pihentessük, majd vékony szeletekre vágva, burgonyakrokettel tálaljuk. A mártást külön csészében adjuk mellé. Zöldborsos epermártás Serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, majd öntsük fel a borral és dobjuk rá a feldarabolt epret. Törjük a zöldborsot durvára és keverjük némi sóval a mártásba. Ha az eper elveszti nyers állagát kész is van, ne főzzük szét. Vegyük le a lángról, ízesítsük balzsamecettel és mézzel végül keverjük selymesre a hideg vajjal. Frissen tálaljuk. Nedves pác vadhoz Forraljunk fel annyi vizet, amennyi a húst, majd bőven ellepi. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá, literenként egy evőkanál vadpác fűszerkeveréket, egy fej felszeletelt vöröshagymát, egy dl száraz vörösbort és két evőkanál borecetet. Keverjük el és, ha kihűlt, öntsük a húsra. Néhányszor megforgatva hagyjuk állni 2-3 napig. A hús felhasználása előtt a rátapadt fűszereket törölgessük le. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||