Gnocchi gorgonzolás mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tészták, Húsvét Hozzávalók 4 személyre: Gnocchi gorgonzolás-diós mártással
Gnocchi alaptészta
Gnocchi gorgonzolás-diós mártással A vajat felmelegítjük és beleforgatjuk a gorombára vágott diót. Két perc pirítás után, beleöntjük a tejszínt és a lereszelt gorgonzolát. Megborsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sajt is sós. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg a sajt elolvad. A megfőtt gnocchikat a mártásba forgatjuk, majd reszelt parmezánnal és finomra vagdalt petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Gnocchi alaptészta A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozva, áttörjük. Mindig lisztes burgonyát használjunk és újkrumplival sem érdemes próbálkozni. Ha a burgonya langyosra hűlt dolgozzuk el a tojással, a darával és a sóval, a lisztet fokozatosan adagoljuk, lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb kell hozzá. Ez nagyban függ a burgonyától. Puha, de mégis rugalmas, és nem ragadós tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen nyújtsuk ki és vágjuk akkora darabokra, hogy kis diónyi gombócokká tudjuk formázni, majd a gombóckákat gördítsük végig egy villa belső oldalán, hogy bordásak legyenek. Így jobban megtapad rajtuk az ízes mártás. A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, néha megkeverve, hogy ne ragadjon le. Ha a feljön a tészta a víz felszínére, elkészült. Lecsepegtetve, lehetőleg azonnal, a mártásba szedjük. Ha a mélyhűtőbe tesszük, egy rétegben hagyjuk lehűlni és így fagyasszuk le. Ha átfagyott, tegyük át zacskóba. Felhasználáskor kevés olajon melegítsük át, majd öntsük rá a szószt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||