Gnocchi baconos sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megsütjük a zsályaleveleket. Az olajból kivéve félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd rádobva a kis kockára vágott bacon, ezzel is átpirítjuk. Ha túl sok zsiradék képződne alatta, a felesleget távolítsuk el. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ráöntve a tejszínt forraljuk fel, keverjük bele a reszelt parmezán felét és ha elolvadt, forgassuk bele a gnocchit. A többi reszelt sajttal megszórva, a zsályalevélkékkel díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||