Paradicsommártásban sült tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Buli, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ízesítjük. 10 perc alatt, nagy lángon, sűrű mártássá főzzük. Ekkor, egyenként, ráütjük a tojásokat, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és a serpenyőt lefedve, a lángot takarékra véve, még 8 percig sütjük. Tálaláskor, meghintjük a reszelt parmezánnal és bőségesen adunk, a tunkoláshoz, friss kenyeret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||