Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Rakott, Párolt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel
Szilvamártás
Baconos rizs
Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel A csirkemellet apróra vágjuk, kevés delikáttal megszórjuk, a sajtokat lereszeljük. A liszttel a tejföllel és a három tojással összekeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk. Az őzgerincformát keresztben kibéleljük baconnal és az előkészített masszát beleöntjük. A kilógó szalonna végeivel befedjük a csirkét. További szeleteket teszünk a tetejére, hogy teljes legyen a "csomagolás". Ezután előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul a bacon. (Ez 180 fokon kb. 40-50 perc). Ez az adag egy formának elegendő. Kiborítva, a formából, felszeletelve, a mártással leöntve és a baconos rizzsel körítve tálaljuk. Szilvamártás Míg a csirke sül, elkészítjük a szilvamártást. Ha befőttet használunk annak a levével feltesszük főni, ha nyers a szilvánk, akkor kb. 1,5 dl vizet öntünk rá. Ízlés szerint teszünk bele cukrot és fahéjat, valamint a szegfűszeget. Kb. 10-15 percig főzzük, majd kevés vízből és lisztből készült habarást öntünk rá. Felforraljuk és langyosra hűtjük. Baconos rizs Elkészítjük a rizst, amit olajon megpirítunk, majd bacon darabokat teszünk bele, azzal is pirítjuk és szokásos módon, vízzel felengedve, megfőzzük. Ízesíthetjük még petrezselyem zölddel is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||