az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra metélt hagymát, majd dobjuk rá a többi húst és a felkarikázott zöldségeket. Ezekkel is pirítsuk, kevergetve, amíg a zöldség kis színt kap és a hús, már nem fehér. Szórjuk rá a fűszereket és öntsük fel vízzel, úgy két liternyivel. Csendes tűzön főzzük, majdnem puhára, ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát. Ha minden megpuhult öntsük bele a bort és a tejszínt. Forraljuk össze, keverjük bele a finomra vágott tárkonyleveleket és az ecettel ízesítsük pikánsra.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.