Répás rakotthús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát vékonyra karikázzuk, a húst felszeleteljük. Tepsibe öntjük az olajat, ráterítjük a burgonyát, majd a hússzeleteket. Közben sózzuk, borsozzuk. A finomra metélt hagymát, fokhagymát és bazsalikomot elkeverjük az uborkagyalun legyalult répával és a hús tetejére halmozzuk. Aláöntjük az alaplevet és fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük. 40 perc múlva, a fóliát levesszük és a sajttal elkevert tejfölt a tetejére simítjuk. Még 20 percre toljuk vissza a sütőbe. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||