Áfonyás-almás táska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Reggeli, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az áfonyát. A leveles tésztát kockákra vágjuk, a közepükbe halmozzuk a tölteléket és a sarkait középre hajtjuk. A tészta összeérő részeit és a tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||