Párolt zöldség finom füvekkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
20 dkg kukorica 127 4.7 1.6 23.6 5.7 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csapott mokkáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csipet rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A répát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és feldarabolom. A zöldségeket, sós vízben, roppanósra párolom, figyeljünk, az eltérő puhulási időre. A megpárolt zöldséget a felforrósított olajon megpárolt hagymára teszem, meghintem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, felöntöm a borral és nagy lángon, kevergetve, a bort elforralom.