Karácsonyi pulykaraguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Koleszban főztük, Főétel előtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Hidegvérűek, Gabonafélék, Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségalaplében (kockából is lehet) főzzük másfél órát az aprólékot, majd vegyük ki és tegyük félre. Amíg hűl, süssük át, az olajban, a finomra vágott hagymát és a kis kockára vágott pulykasonkát, közben, ízesítsük, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. Az aprólékot csontozzuk ki és a húst vagdossuk darabkákra. Tegyük a levesbe a sonkát, a húst és a rizst. Csendes tűzön, főzzük, negyed órát, majd a garnélát beledobva, még öt percig. A lángot lekapcsolva keverjük bele a tejszínnel eldolgozott tojássárgáját. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||