Paradicsomos báránysült rizstésztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Timmy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül. A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szardellát, a zúzott fokhagymát és a babért. Kevergetve süssük, amíg a szardella szinte feloldódik. Tegyük vissza a húst, dobjuk mellé a kis kockára vágott, az előzőleg lehéjazott paradicsomot, a fahéjat, a rozmaringot és öntsük fel az alaplével. Kis lángon, fedő alatt, főzzük, bő másfél órát. Ekkor adjuk hozzá a tésztát és még húsz percig hagyjuk a lángon. A felszeletelt húst, a vele főtt körettel tálaljuk, bőven megszórva a finomra vágott menta és petrezselyemlevelekkel. Külön tálkában adjuk hozzá a joghurtot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||