Almás-diós foszlós kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Almás-diós foszlós kalács
A töltelékhez
Almás-diós foszlós kalács Kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsük a liszt közepébe, majd dagasszuk össze a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a langyos vajjal és annyi tejjel, hogy puha tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb egy óra). Közben készítsük el a tölteléket. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán, nyújtsuk ki és kenjük rá a tölteléket. A két oldalát behajtva, tekerjük fel. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra és hagyjuk pihenni még fél órát. Kenjük le a tetejét a felvert tojással, majd szurkáljuk meg. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és 40-45 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosan szeleteljük. A töltelékhez A meghámozott almát reszeljük le, majd a vajon pároljuk puhára, közben adjuk hozzá a mézet és a fűszereket. Ha a leve kezd elfőni, keverjük bele a durvára vágott diót és a mazsolát. A lángot lekapcsolva hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||