Ököruszály pörkölt csülökkel és nyelvvel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csigolyányi darabokra vágott marhafarkat, a felhevített zsírban, pirítani kezdjük. Bő órát pároljuk, fedő alatt, kis lángon, majd beleszórjuk a finomra aprított zöldségeket, a fűszereket és a kis kockára vágott csülökhúst. A csülök csontját is dobjuk hozzá. Forraljuk össze, szükség szerint kevés vizet adva hozzá. Ha, nem főzött marhanyelvet vettünk, ezt is adjuk mellé, vékony csíkokra vágva. A főttet, elég a végén, a vörösborral együtt hozzáadni. Pároljuk a húsokat puhára, szükség szerint, mindig, csak kevés vizet adva hozzá, majd az utolsó tíz percben keverjük bele, a vörösborral elhabart pirospaprikát. Tarhonyával vagy nokedlivel tálaljuk, savanyúságot, esetleg salátát kínálva mellé. Igazi cubákos, szopogatós kaja, húsevőknek kívánatos! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||