Korianderes kagylóleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tojás, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 0 személyre:
A felhevített vajon megpároljuk a félkarikára vágott póréhagymát, majd félretesszük. A halalaplét, a borral felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük és felforraljuk. Beleszórjuk a kagylót és néhány percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával és némi főzőlével, majd visszaöntjük a levesbe. A lángot lekapcsolva, hozzáadva a párolt pórét, hagyjuk összemelegedni. Tálalkás előtt belekeverjük a finomra metélt koriandert. Pirított zsemlekockával vagy sajtos pirítóssal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||