Csípős stangli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Tésztafélék, Tojás, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A levelestésztát kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokra vágjuk. A tojást a tejszínnel és a csípős pirospaprikával simára verjük és a tészta tetejét bekenjük vele. Durva szemű sóval és köménnyel meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőben, tíz perc alatt pirosra sütjük.