Sajtos-kapros babsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot sóval, borssal, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével ízesített vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. A krémsajtot, a kefírrel, a finomra vágott kaporral, az apróra vágott piros chilivel simára keverjük. A zöldbabbal összeforgatva jól behűtjük. Tálalás előtt a pirított tökmaggal megszórjuk és a tökmagolajjal megcsepegtetjük. Szárazabb grillhúsokhoz való köret, de pirítóssal, előételnek is pompás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||