Búbos cukkíni paradicsomágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Rakott, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. Ha kihűlt kevés olajjal, a reszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott bazsalikom felével masszává dolgozzuk. A cukkínikre simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, aranylóra sütjük. A paradicsomot kimagozzuk és kockára vágjuk, a vékonyra karikázott újhagymával, a félretett bazsalikommal és a feldarabolt olajbogyóval elkeverjük. Tálalás előtt a balzsamecetből, 3 evőkanál olajból, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és összeforgatjuk a paradicsomos egyveleggel. A salátát tányérokra terítjük és a cukkíniket a tetejére helyezzük. Bazsalikomlevélkékkel és olívával díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||