Pontypaprikás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, zsírját kisütöm. A halfilét egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejfölt a liszttel simára keverem. A szalonnazsíron megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát és gyorsan összekeverem. Egy evőkanál vizet ráöntök, megsózom, majd a tűzre visszateszem. Ha már forró, rárakom a halkockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Gyorsan átpirítom, majd fél pohár vizet ráöntve fedő alatt, az edényt rázogatva puhára párolom. Nem nagyon lehet megkeverni, mert a halhús hamar szétesik. Ha már puha, beleöntöm a lisztes tejfölt, és kis lángom kiforralom. Most sem keverem meg. Akkor van készen, ha a tetejére feljön a pirospaprikás szaft. Galuska a hozzáillő köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||