Csípős-édes birscsatni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Tárcsa, Nyárs , Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon átsütjük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett jalapenot, a birsbefőttet és a mártást. Kis lángon összeforraljuk. Szárazabb sült vagy grill húsok mellé tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||