Alapanyagok
            
            	Betűrendes keresés
                
                
                Kattintson az egyik betűre
             
                 
              
            
                Mézes-narancsos balzsamszósz
                1 db narancs 	
1 liter narancslé 100%-os 	
5 dl balzsamecet 
2,5 dl méz 	
A narancsot gondosan megmossuk és a sárga héját lereszeljük. A levét kicsavarjuk és széles lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat és a dobozos narancslevet, persze használhatunk frissen csavartat is. Lassú tűzön kb. a negyedére beforraljuk. Ekkor hozzákeverjük a mézet és a balzsamecetet, persze nem kell a legdrágább modenai fajtát használnunk. Tovább forralva, néha megkeverve fél liternyire forraljuk be. Nagy lángon erősen habzik, vigyázzunk, ne fusson ki. Kissé hűlni hagyjuk, majd leszűrve üvegbe töltjük. Három-négy hónapig eláll.
Sajtokhoz, sült, sós-édes gyümölcsökhöz ajánlom.