Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
Mézes-narancsos balzsamszósz
1 db narancs
1 liter narancslé 100%-os
5 dl balzsamecet
2,5 dl méz
A narancsot gondosan megmossuk és a sárga héját lereszeljük. A levét kicsavarjuk és széles lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat és a dobozos narancslevet, persze használhatunk frissen csavartat is. Lassú tűzön kb. a negyedére beforraljuk. Ekkor hozzákeverjük a mézet és a balzsamecetet, persze nem kell a legdrágább modenai fajtát használnunk. Tovább forralva, néha megkeverve fél liternyire forraljuk be. Nagy lángon erősen habzik, vigyázzunk, ne fusson ki. Kissé hűlni hagyjuk, majd leszűrve üvegbe töltjük. Három-négy hónapig eláll.
Sajtokhoz, sült, sós-édes gyümölcsökhöz ajánlom.