Debreceni sajttal és paradicsommal sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 szelet parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 db debreceni 0 0 0 0 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Rárakosgatjuk a betöltött debreceniket, a szalonnával leterítjük, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Kockázott hagymával, mustárral és ketchuppal kínáljuk.