Pirított hagyma szalonnával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Pucka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Koleszban főztük, Reggeli, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vastag szeletekre vágott szalonnát, egyszer megfordítva, ropogósra sütjük. A zsírjában megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Közben óvatosan sózzuk és borsozzuk. Tálra halmozzuk a hagymát és a szalonnát ráterítjük. Pirospaprikával meghintve tálaljuk.
Friss puha kenyeret, paprikát, paradicsomot kínáljunk hozzá.