Grillezett répa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel előtt, Buli, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Grillsütő, Édes, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Grillezett répa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillpác zöldségekhez
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett répa
A megtisztított, zsenge répát sóval és cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük. Lecsepegtetve a pácba forgatjuk és húsz percig állni hagyjuk, majd közepes magasságra emelt grillrácson megsütjük.
Ízesített joghurttal, előételként vagy magában köretként kínáljuk.

Grillpác zöldségekhez
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük.