Lecsó gázrezsón (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Sós, Meleg, Bogrács, Párolt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg füstölt virsli 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
50 dkg zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak hozzá. Az olajon átsütjük, a kockázva vett bacont, majd rádobjuk a félfőre vágott hagymát és a félkarikára szelt paprikát. Rövid párolás után, sózzuk, borsozzuk. Kicsit összepároljuk, majd belekeverjük, az apró kockára metélt paradicsomot, a vékonyra karikázott virslit és a fűszerpaprikát. Ha összeforrt, tálaljuk. Mindenki, a tányérján, ízesítse csípőssel. Tojást bűn beletenni, de a friss, puha kenyeret, el ne felejtsük mellőle.
Igazi tábori, kirándulós gyors étel.