Hamis szabolcsi töltött káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
![]() A rozst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A darált húst, a rizst és a hagymaféléket, sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. A laskára vágott káposzta harmadát fazékba terítjük, rárakjuk a diónyi gombócokká formált húsmassza felét, majd ismét káposzta, gombóc és káposzta következik. Ráöntjük a paradicsomlét és annyi vizet, hogy ellepje. Kis lángon fedő alatt másfél órát főzzük. Félidőben kóstoljuk meg és, ha szükséges sózzuk utána. Tejföllel és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||