Rasszolnyik rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Sós, Savanyú, Meleg, Bogrács, Főtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk a marhahúst közepes kockákra, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és tegyük fel forrni. 40 percig forraljuk, de időnként habozzuk le. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és a paradicsompürét, majd az uborkalével együtt adjuk a leveshez. Fűszerezzük és főzzük jól össze. Az utolsó húsz percben keverjük bele a kicsire metélt krumplit és a rizst. Szükség szerint sózva, borsozva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||