Forró sajtos gombás stangli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Gombafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csapott evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
8 db sóskifli 130 4.5 1.1 25.6 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket, majd ráütjük a tojást és sűrűsödésig kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a kifliket és helyezzük rá a kiflik másik felét nyomjuk össze a feleket és tegyük kivajazott tepsibe. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 10 percig süssük.