Sajtos burgerszendvics (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Hideg téli napokra, Buli, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Sajtos burgerszendvics
Cheddar szósz
Sajtos burgerszendvics A felhevített olajon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Belekeverjük a kis kockára szelt hús, a fűszereket, a paprikát és fedő alatt, mindig, csak kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. A hamburger zsemléket félbe vágjuk és a vágott felüket megpirítjuk. A mustárral vékonyan megkenjük. Az alsó részre halmozzuk a húsos keveréket,majd sajtszósszal leöntjük és a tetejét gyengéden rányomva tálaljuk. Cheddar szósz Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||