Ízes oldalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük le. Tegyük 250 fokra előmelegített sütőbe, majd negyed óra múlva csökkentsük a hőt 120 fokra, pároljuk 2 óra 20 percig, majd vegyük le a fóliát. 180 fokon pirítsuk 20-25 percig. Steak burgonyával és sok salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||