Házi olajos hal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főtt, Kukta, Sós, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A fűszereket , az ételízesítő kivételével fűszerzacskóba kötjük és a halak mellé dobjuk. Az olajjal és annyi vízzel, amennyi a halakat éppen ellepi felöntjük. Rászórjuk az ételízesítőt és a kuktát lezárjuk. A sípolástól számítva, kis lángon 80 percig főzzük. Ha kész, óvatosan fedeles üvegtálba szedjük és a fűszereket kidobjuk. A főzőléből a vizet elforraljuk és kihűlés után a halakra öntjük. Kenyérrel, vajjal, citromgerezdekkel és finomra vágott lilahagymával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||