Citromos csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk állni. Sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajban, átforgatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát és a combokat pirosra sütjük benne. A páclét és a félretett, felkarikázott citromot hozzákeverve, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||