Erdélyi miccs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, majd a finomra őrölt fűszerekkel és a húsalaplével gyúrjuk össze. Ez némi időt igénybe vehet, akár fél órát is. Tegyük hűtőbe és másnap formáljuk kolbászokká. Olajjal megkenve, grillrácson süssük pirosra. Friss kenyérrel, muzsdéjjal és idényzöldségekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||