Lencseleves, spenóttal és kolbásszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon süssük át a feldarabolt, héjától megfosztott kolbászt, tegyük félre, majd a zsiradékban pirítsuk át a hagymát és a zúzott fokhagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt répát és a zellert. Ha a zöldségek kis színt kaptak, öntsük fel kevés alaplével és forraljuk addig, amíg a letapadt ízanyagok feloldódnak. Ekkor hozzáadjuk a lencsét, a kolbászt és a fűszereket, majd fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt, a csíkokra vágott parajt és a finomra vágott petrezselymet belekeverjük. Friss barnakenyérrel tálaljuk. Hideg időkre való, tartalmas leves. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||