Jerky avagy szárított marhahús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 750 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Előételek, Házi befőzés, Főétel előtt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst lezsírozzuk és a hártyáit eltávolítjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóival összeforgatjuk és egy éjszakán át, hűtőben, állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és az egyik végüket fogpiszkálóval átszúrjuk. Magasra emelt sütőrácsra helyezzük, úgy, hogy a húsok ne érjenek össze. 75 fokon 3 órát, majd 55 fokon 4 órát, végül 30 fokon 5 órát szárítjuk. Végül a fogpiszkálót kiszedve, kiszellőztetjük és tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||