Kinder bueno torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Húsvét, Karácsony, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Kinder bueno torta
A krémekhez
Kinder bueno torta A tojásfehérjéket a sóval és a később a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a sóval, sütőporral, zsemlemorzsával, liszttel és a darált dióval elkevert masszát, közben hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába simítjuk, majd 20 perc alatt, 175 fokos sütőben megsütjük. Rövid hűlés után, a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tésztát átfordítjuk. A tetejét a mogyorókrémmel bevonjuk és dermedni hagyjuk. A krémekkel a recept szerin bevonjuk és hidegen tálaljuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Édesszájúaknak több cukrot is adhatunk hozzá. A krémekhez 1 dl tejet félreteszünk. 1 evőkanál cukrot, a vaníliáscukrot és a habfixálót elkeverjük. Kevés tejjel a pudingport, a sót, a tojássárgájákat és a lisztet csomómentesre keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos masszával sűrűre főzzük. Két részre osztjuk, az egyik felébe a fehér csokoládét, a másik felébe az étcsokoládét, a vajat igazságosan kettéosztva keverjük bele. A világosabb krémmel kenjük be a mogyorókrémes lapot, majd az 1 deci tejben megmártott keksszel terítsük be. Kenjük le a csokoládés krémmel és hagyjuk kicsit dermedni. A tejszínt a félretett cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre. Kenjük le vele a tortát és tegyük tálra. A szélét díszítsük habrózsákkal, a közepét szórjuk meg tortadarával. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||