Vörösboros sertéstokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db erős pirospaprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csíkokra vágott lapockát a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott hagymával, a leturmixolt erős paprikával és a mustárral elkeverjük, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a zsiradékon megpirítjuk, majd az alaplével apránként felöntve félpuhára pároljuk. Végül a bort hozzáöntve puhára főzzük.
Galuskát, tarhonyát vagy főtt burgonyát kínálunk mellé.