Vörösboros sertéstokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csíkokra vágott lapockát a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott hagymával, a leturmixolt erős paprikával és a mustárral elkeverjük, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a zsiradékon megpirítjuk, majd az alaplével apránként felöntve félpuhára pároljuk. Végül a bort hozzáöntve puhára főzzük. Galuskát, tarhonyát vagy főtt burgonyát kínálunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||