Áfonyás-szilvás piskóta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
![]() A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot és verjük kemény habbá. Részletekben forgassuk bele, a sütőporral elkevert lisztet és az olajjal és két evőkanál vízzel elkevert tojássárgáját. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a kimagozott, feldarabolt szilvával és az áfonyával. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk langyosra hűlni, majd deszkára tesszük és felkockázva tálaljuk. Ízlés szerint fahéjas cukorral megszórhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||