Kápiás rakott csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Tizórai gyerekeknek , Rakott, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A kápiát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a tojást, a kellő mennyiségű sóval és borssal. Egy tepsit olajjal kikenünk és morzsával behintünk. Az aljára helyezzük a sózott, borsozott csirkemell felét. Beborítjuk a hagymával, a vékonyra vágott mozzarellával és a felcsíkozott kápiával. Végül befedjük a többi sózott, borsozott csirkemell szelettel. Leöntjük a tejfölös keverékkel és fóliával szorosan lefedve, 40 percig, 160 fokos sütőben pároljuk. A hőt 180 fokra véve, a fóliát eltávolítva, még 20 percig sütjük. Tálalás előtt tíz percig pihentetjük, majd kockára vágva adjuk asztalra. Párolt rizs, burgonyapüré és plusz tejfül illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||