Paradicsomos-kapris tarja grizes tésztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Paradicsomos-kapris tarja
Grízes tészta
![]() Paradicsomos-kapris tarja A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól összeforraljuk, közben villával áttörjük. Visszatesszük a tarjaszeleteket és puhára pároljuk. Grízes tésztával, a mártásával leöntve adjuk asztalra. Grízes tészta A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt szélesmetélttel átkeverjük. Lekvárral, porcukorral vagy borssal ízesítsük, aszerint, hogy köretnek vagy desszertnek tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||