Vörösboros-tejszínes csülökragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
80 dkg csülök 328 16 29 0.3 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kis kockára vágott csülökhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. A mustárral ízesítjük, a borral és a tejszínnel felöntve készre forraljuk. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk.