Vörösboros-tejszínes csülökragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kis kockára vágott csülökhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. A mustárral ízesítjük, a borral és a tejszínnel felöntve készre forraljuk. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||