Rákpörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A rák súlya tisztítva értendő. Csak az élő állatokat használjuk fel. A kifejtett rákhúst diónyira daraboljuk. kockákra daraboljuk. Egy serpenyőben, egy kanálnyi kivételével felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a rákhúst. Óvatosan kevergetve, hogy ne törjük össze, lassan pároljuk. Ha a levét elfőtte, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzákeverjük a pirospaprikát, egy mokkáskanálnyi kivételével. Hozzáöntjük a forró húsalaplét és visszahelyezve a tűzhelyre, újraforraljuk. A tejszínben csomómentesre kevert liszttel sűrítjük, csak addig forraljuk, amíg a liszt nyers íze már nem érződik. Ízlés szerint sózzuk. Tálalás előtt a maradék vajat és pirospaprikát óvatosan összemelegítjük és a tányéron ezt csepegtetjük a rákpörköltre. Párolt rizs adjunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||