Csípős, fokhagymás spagetti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Böjt, Főtt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db pepperóni ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon, az erősségétől függően, kimagozott és nagyon apróra vágott pepperónit és a reszelt fokhagymát pároljuk meg. A spagettit, bő vízben előírás szerint, al dente-re főzzük meg. Lecsepegtetés után azonnal forgassuk a fokhagymás olajba és keverjük össze.
Előmelegített tányérra, frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.