Kijevi jércemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Töltött, Bundázott

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db jércemell ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a sóval, az őrölt borssal és a reszelt szerecsendióval habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. Habzsákból a sajtos masszát a húsokba töltjük, de nem kell feszesre. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, a melleket sózzuk borsozzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Burgonya püré és angolos zöldség az ajánlott körete.