Kijevi jércemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Töltött, Bundázott Hozzávalók 4 személyre:
A vajat a sóval, az őrölt borssal és a reszelt szerecsendióval habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. Habzsákból a sajtos masszát a húsokba töltjük, de nem kell feszesre. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, a melleket sózzuk borsozzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk. Burgonya püré és angolos zöldség az ajánlott körete. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||